Farber Péter beszámolója a 3D Disto használatáról

Írta Norbi 2019/11/29 0 Hozzászólás(ok)
Leica 3D Disto - 3ddisto.hu

Farkas Péter vagyok, a Farber Konyhák Kft ügyvezetője, tulajdonosa. Cégem 2006 óta konyhabútorok gyártásával foglalkozik. 2016-ban egy nagyobb fejlesztés keretén belül döntöttünk úgy, hogy a megvásárolt, modern technológiával felszerelt ipari gyártósorunk mellé beillesztjük a Leica 3D Disto mérőműszert is. Azóta kiderült, hogy ez egy igazán jó döntés volt!

A Leica 3D Disto lézeres mérővel az volt a tervünk, hogy segítségével a konyhabútorok munkalapjait készre gyártott állapotban szállíthassuk ki ügyfeleinknek. CNC gépünk és CAD alapú szoftverünk mellett ezt a lehetőséget nem hagyhattuk ki. Ezen kívül hatalmas segítség nekünk a falak közé épített gardrób szekrényeknél, a konyhai hátfalpanelek lemérésénél, ablakpárkányként is funkcionáló munkalapoknál, tetőtéri bútoroknál, és bármilyen bonyolultabb helyszín mérésénél!

 

A legfőbb műveletünket, a munkalapok felmérését a következőképpen végezzük: a konyhabútorok vakolt falsíkjait a leendő munkalap magasságában végig pásztázzuk. Lehetőségünk van a pásztázási közök állítására, így a nagyon egyenetlen falak mérése is könnyedén működik! Persze nem arról van szó, hogy a munkalap hátsó élét a fal egyenetlenségeihez igazítanánk, hanem arról, hogy pl.: egy „L” alakú konyhánál a falak által bezárt szöget század pontossággal meg tudjuk határozni. A mérési eredményt dxf. fájlban meg tudjuk nyitni CAD szoftverünkben, ahol átalakítjuk úgy, hogy a CNC gépünk dolgozni tudjon vele. Elkészítjük az illesztő marásokat, főzőlap és mosogatótálca kivágásokat is.

Faber Konyhák Kft - Leica 3D Disto

Leica 3D Distom importálás - CAD

 

A 3D Disto segítségével rengeteg időt spórolunk meg. Ez egy konyhabútor esetében átlagban 2-3 óra. Ez pont annyi, hogy sokszor egy következő napi kiszállást már nem kell beterveznünk! Ráadásul a gép dolgozik a munkalapon, nem a helyszínen szerelők. Ami még rendkívül fontos, hogy az ügyfelek előtt is sokkal profibb megjelenést ad, nem beszélve a kivédhetetlen porról, mely korábban a megmunkálási műveletekkel jártak!

Leica 3D Disto ipmortálás CAD programba

Faber Konyhák - Leica 3D Disto

 

A Leica 3D Disto készüléket imádjuk, nagyon elégedettek vagyunk vele. Most már gondot okozna, ha nem lenne! Akik be tudják építeni rendszerükbe – dxf. vagy dwg. fájlok kezelése + CNC - , azok rengeteg időt spórolhatnak vele. Nem beszélve a mérési pontosságról, mely a hibás teljesítések plusz költségeitől kímél meg! Ajánlom mindenkinek, aki ilyen formában alkalmazni tudná!

Kérdése van, bemutatót szeretne?
Hívjon! Holecz Norbert +36 20 207 9556
info@3ddisto.hu